4 tips voor het maken van een groepsfoto

4 tips voor het maken van een groepsfoto

Groepsfoto’s voor bedrijven is een leuk type fotografie om te doen en kan flink wat geld opleveren (als je weet wat je doet uiteraard). Hier zijn wat tips om betere groepsfoto’s te maken!

1. Maak de groepsfoto vroeg in de ochtend

Dit is zowel in jou voordeel als in het voordeel voor het bedrijf. Het is gewoon een stuk makkelijker voor iedereen! Het personeel komt het bedrijf binnen (meestal vroeger dan dat ze hoeven te beginnen), jij maakt de groepsfoto en ze kunnen aan het werk. Als je dit in de middag probeert, is het meestal wat minder eenvoudig. Mensen komen niet opdagen of zijn te laat, zijn naar andere afdelingen gestuurd et cetera.

2. Zet alles klaar voordat men arriveert

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit hangt ook een beetje af van de tijd van het jaar en het type bedrijf waar je mee werkt maar als je alles hebt klaargezet voordat mensen zijn gearriveerd, hoef je ze enkel in positie te brengen en ben je in staat de groepsfoto zo snel mogelijk te maken. Een van de redenen dat je dit zo snel mogelijk wilt doen, is dat je niet meer tijd van het bedrijf wilt innemen dan nodig is. Op deze manier laat je zien dat je het bedrijf respecteert en weet dat al deze mensen aan het werk moeten.

3. Kies een goede achtergrond

Het eerste wat je moet doen is de achtergrond kiezen en als je de foto buiten neemt, houdt dan rekening met de zon. Je wilt niet dat de zon de groepsfoto negatief beïnvloedt, omdat hij bijvoorbeeld over je schouder schijnt in de gezichten van de mensen in de groep. Het beste is om dan een positie te kiezen waar de zon ver links of ver rechts van je is zodat het vrijwel buiten je werkgebied blijft. Je kunt ook een dag van te voren de locatie bekijken om een idee te krijgen van hoe het eruit gaat zien.

4. De mensen in de juiste positie brengen

Je kunt hier in principe doen wat de meeste doen, en dat is lange mensen achteraan plaatsen, kleine mensen vooraan en een ladder erbij pakken. Als de groep dan verdeeld is over 2 of 3 rijen, kun je langzaam de ladder opklimmen en beginnen met foto’s te nemen. Als je je belichting ook hoog plaatst, schijnt het licht op hen neer en kun jij vanuit jouw positie op de ladder een pracht-plaatje maken. Let hierbij wel op dat je de lichten niet te hoog gepositioneerd hebt in verband met de positie van de schaduwen. In fotografie is het altijd belangrijk om hier rekening mee te houden.

Als je bovenstaande tips toepast bij je volgende groepsfoto, breng je het eindproduct naar een ander level!

Reacties zijn gesloten.